Закупівля фейкових фотоальбомів для лікарні: суд визнав договір недійсним

Фото: Фокус

Суд задовольнив позов прокуратури про визнання недійсним договору на закупівлю альбомів для новонароджених і повернення майже 3 млн грн лікарні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Господарський суд Харківської області задовольнив позов Харківської місцевої прокуратури № 4 про визнання недійсним договору на закупівлю товару, укладений між фізичною особою-підприємцем та медичним закладом і повернення грошових коштів в сумі 2,864 млн грн.

Як повідомляв Харків Times, підприємець «продав» харківській медустанові 8000 неіснуючих альбомів для фотографій.

Він виготовив та скріпив своєю печаткою видаткову накладну, згідно з якою він передав до комунальної установи ці фотоальбоми на загальну суму 2,864 млн гривень. Також зловмисник виготовив договір на зберігання альбомів для фотографій, згідно з яким він здійснює безкоштовне зберігання товару до кінця 2020 року.

Головний лікар підписав акт прийому-передачі та платіжне доручення, на підставі чого на рахунок підприємця перерахована зазначена сума бюджетних коштів.

Таким чином встановлено, що вказаний договір на закупівлю товару укладено сторонами з метою ввести в оману Харківську міську раду як орган місцевого самоврядування і головного розпорядника бюджетних коштів міста.